De Podcast

In de podcast Content & Gelukkig laat ik in de eerste 10 afleveringen een klant aan het woord.

Stuk voor stuk geweldige mensen. Mensen met een passie, die hun droom achterna gaan, met een persoonlijk en soms ook kwetsbaar verhaal.

Het zijn gesprekken over keuzes maken, trouw zijn aan jezelf en aan je waarden, over vallen en opstaan en telkens 1 keer meer opstaan dan vallen. Het gaat over durven, over lef.⠀
En het meervoud van lef is LEVEN!

Luister naar inspirerende wijsheden en inzichten op jouw favoriete kanaal: SpotifySoundcloud of ApplePodcast

10 contente mensen voor jou samengevat:

"En plots besef je dat je schoenen niet meer kloppen met je uniform"

Jan Ducheyne (52) neemt je mee in zijn verhaal van de dag dat hij naar zijn werk reed en plots zag dat zijn witte baskets niet klopten met zijn uniform van treinbegeleider. Hij beseft meer dan ooit dat hij dat zijn job niet langer wilt doen en enkel nog wil schrijven.

Enige tijd later zit Jan op een terras en schrijft hij in één ruk het gedicht met de titel : ‘buitelen springen duiken adem inhouden boven zijn’.

"Het is nooit te laat om te veranderen en je dromen te volgen"

Greet Vandewynckele (60) is het mooie voorbeeld dat het nooit te laat is om te veranderen en om je dromen te volgen.⠀
Ze vertelt over een donkere regenwolk die haar precies volgde overal waar zij heen ging. Tot ze beseft dat ze zelf verantwoordelijk is en stappen kan nemen om van die wolk af te geraken.

Ze zoekt geen verdere excuses meer en besluit haar hart te volgen en te schilderen.⠀

"Zalig om terug met plezier te gaan werken"

Stijn De Corte (39) vertelt een persoonlijk en kwetsbaar verhaal. Hij werd gepest op het werk. Met zijn getuigenis wil hij de taboesfeer die rond pestgedrag hangt doorbreken. ⠀
Stijn vertelt hoe hij van “weinig zelfvertrouwen en laag zelfbeeld” naar “nu terug met plezier gaan werken” is gegaan.

Nu bruist hij van energie en heeft verschillende jobs naast elkaar.

"Door je sterk te houden, val je "

Ingrid Denolf (53) stond al meer dan 27 jaar als leerkracht in het onderwijs wanneer ze compleet onderuitgaat. Gecrasht. En toch wou ze nog verder gaan. “Blijven doorwerken en je zwakte niet tonen” is meegegeven in haar opvoeding.⠀

Nu zegt Ingrid: “door je sterk te houden, val je”. Ze wil anderen inspireren om hulp te durven vragen wanneer je vastloopt.⠀

"Uitstelgedrag en perfectionisme het zwijgen opleggen"

Yannick Joos (33) droomde als kind al van een podium en comedy. Jaren gaan voorbij tot zijn vader zegt: ” nu ga je er niet meer over spreken maar gewoon DOEN”. Hij is openhartig over het stemmetje in zijn hoofd die zegt dat hij niet goed genoeg is.

Hij vertelt hoe hij zijn uitstelgedrag en perfectionisme het zwijgen oplegt en productief bezig kan zijn met zijn droom.
En met succes! Toen hij finalist werd in de Radio 2 Humorklas, was zijn carrière echt gelanceerd.

"Zo snel mogelijk? En waarom niet eens de tijd nemen?"

Stephanie Lemmens (40) ziet het einde van haar contract naderen en ze voelt een enorme druk om zo snel mogelijk een nieuwe job te zoeken. Zo snel mogelijk? En waarom eens niet de tijd nemen? Ze neemt dan toch de tijd neemt om te onderzoeken wat ze liefst wilt doen en deelt voorzichtig haar ideeën met anderen.

Ze krijgt véél positieve feedback en durft nu nog meer haar hart volgen.⠀

"Mama, je bent zo triest. Je moet iets doen om niet meer zo triest te zijn"

Lien Witttevrongel (38) beklimt de carrière-ladder tot ze een mooie positie bereikt. Ze heeft stabiliteit en (financiële) zekerheden. Toch voelt ze zich ongelukkig. Het gouden kooi verhaal. Ze leeft met het idee: “als je ergens mee begint, dan moet je verder doen. Je mag niet opgeven. Want anders ben je een opgever!”

Wanneer haar zoontje Maxime (7) zegt ‘mama, je moet iets doen om niet meer zo triest te zijn’ , beseft Lien dat het tijd is om te veranderen.

"Een stap achteruit zetten blijkt net een paar stappen vooruit te zijn"

Ingrid Pecquet (53) heeft een mooie carrière opgebouwd en valt plots uit. Na een lange herstelperiode gaat ze terug de arbeidsmarkt op. Ze twijfelt om een stap terug te zetten in haar carrière. Ze visualiseert hoe het er moet uit zien en wat ze wil op haar nieuwe job. Na 6 maand vindt ze ook die plek!

Een stap achteruit zetten is nu net een paar stappen vooruit. Er is meer tijd voor vrienden, familie, spiritualiteit en vrije tijd!

"Het symbolisch afsluiten van een oud hoofdstuk, begin van een nieuw leven"

Bram Hermans (31) zit in een burn-out en komt door familiale veranderingen voor een muur te staan. Hij neemt een sabbatical en vertrekt met de fiets naar Portugal. Het symbolisch afsluiten van een oud hoofdstuk, het begin van een nieuw leven. Yoga, meditatie, morning pages, koude douches zijn nu onderdeel van zijn ochtendroutine.

Bram vertelt welke stappen hij ondernomen heeft om dichter bij zijn kern te komen.

"Stappen zetten om dan tóch voor je droomjob te gaan'

Elise Lauwers (27) wilt creatief bezig zijn? Op haar 1ste job zit ze achter een computer excel lijsten in te vullen. Ze werd er heel ongelukkig van en vraagt zich af of dit “normaal” is….

Nu heeft Elise haar eigen social media en marketing bedrijf!

Benieuwd welke stappen Elise heeft gezet om dan tóch voor haar droomjob te gaan?

Ben jij klaar voor een nieuw verhaal?

Bel of mail voor meer informatie
of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

Voor loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van de VDAB loopbaancheques.

Iedere werknemer of zelfstandige met een loopbaan van minimaal 7 jaar heeft recht op 7 uur loopbaanbegeleiding via de VDAB loopbaancheques. De investering voor de eerste cheque bedraagt 45 € voor 4 uur loopbaanbegeleiding, voor de tweede cheque betaal je 45 € voor 3 uur begeleiding.
Normaal kost dit traject 1.270 €, een hele besparing dus als je de loopbaancheques van de VDAB inzet